loading

Ekoškole

Dječji vrtić Biokovsko zvonce, Makarska

Korisnički podaci

Dječji vrtić Biokovsko zvonce, Makarska
Molizanskih Hrvata 2, 21300 Makarska
021 691 014
zvonce@hi.t-com.hr
2015
Srebrni status
 • Naziv projekta: Skupi, složi, savjesno odloži

  Tema projekta: Sakupljanje, razvrstavanje, recikliranje otpada

  Opis projekta:

  U suradnji sa roditeljima sakupljamo, razvrstavamo, recikliramo i na taj način smanjujemo sam otpad. Sakupljanjem i otkupom pet ambalaže (Lidl), prikupljena sredstva se ulažu u uređenje dvorišta. Sudjelujemo i u humanitarnoj akciji Crvenog križa i Udrugom Lijek za čep, čep za lijek (sakupljanje čepova), a surađujemo i sa Fresco-m (sakupljamo baterije). Uključeni smo i u UNICEF-ov projekt "Škole za Afriku".

 • Naziv projekta: Eko-škola

  Tema projekta:

  Opis projekta:

  U suradnji s 'Makarskim komunalcem' i njihovom djelatnicom, ing.bio. Milom Lukić, još od 2015.godine djeluje naša eko-škola. U nju su uključena sva predškolska djeca (6-godišnjaci) vrtića 'Ciciban'. Kroz istraživačko učenje dobivaju spoznaje o prirodnom okruženju , održivim izvorima energije, biljkama i životinjama našeg podneblja, morskim stanovnicima i onečišćenju mora....Radionice eko-škole u godini 2022/23. će biti na temu "Eko poroizvodi"

 • Naziv projekta: Eko-vrt

  Tema projekta: Skrb o biljkama u našem vrtu i dvorištu

  Opis projekta:

  Eko proizvodi: maslinovo ulje, soljene masline, lavanda, začinska sol sa ružmarinom, čaj od lipe. Uzgajanje, održavanje u vrtu dječjeg vrtića Ciciban te plasiranje na prodajnim izložbama. U pripremi su i cvijeće, povrtnice te drugo začinsko i mediteransko bilje, voćke koje uzgajamo u vrtu.

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj